De ce este mai bun serviciul de curierat decât serviciile poștale?

Te grăbești și vrei să sari direct la concluzie? Serviciul de curierat este mai bun decât trimiterile poștale fiindcă este mai comod, mai rapid și mai ieftin. Acum vrei să afli motivele?

Vorba lungă sărăcia omului, așa că mai bine să vorbim concret ce îți oferă Allpacka. Întâi, livrăm colete. Apoi, câteva exemple de preț ca să vezi cum trimite colete Allpacka.

Transport colete prin curierat național

Cutie de 20 kg expediată prin servicii poștale: 47,10lei.

Cutie de 20 kg expediată prin Allpacka.ro: 34,34lei

Economie: cu până la 27% față de serviciile poștale, pe baza livrării garantate în 1-2 zile lucrătoare.

Transport colete prin curierat internațional

Din România în Franța:

Cutie de 20 kg expediată prin servicii poștale: 700,00 lei.

Cutie de 20 kg expediată prin Allpacka.ro: 225,96 lei.

Economie: cu până la 68% față de serviciile poștale, pe baza celui mai mic tarif disponibil.

Din România în Germania:

Cutie de 20 kg expediată prin servicii poștale: 642,00lei.

Cutie de 20 kg expediată prin Allpacka.ro: 162,68 lei.

Economie: cu până la 75% față de serviciile poștale, pe baza celui mai mic tarif disponibil.

 

Vezi bine, dacă ar fi vorba numai de prețurile cele mai mici și tot merită să alegi Allapacka.ro. Dar când e vorba de colete mai deosebite care, să zicem, necesită o livrare foarte rapidă sau de livrare la adresă, prin sistemul door to door (de la ușă la ușă), trimiterile poștale nu mai sunt o opțiune serioasă.

Firmele de transport colete, care livrează atât în zile lucrătoare cât și în zilele de sâmbătă, oferă servicii nu doar mai ieftine, ci și mai comode. Să ne gândim numai la posibilitatea de alegere a celui mai potrivit curier direct și centralizat pe site-ul online al Allpacka.ro, la eventuala asistență telefonică și posibilitate de urmărire a coletului, dar și la ridicarea coletului de la ușa expeditorului și predarea direct la ușa destinatarului.

Serviciul de curierat asigurat prin partenerii Allpacka.ro este cu totul altfel decât serviciul de coletărie poștal.

Cum să alegi cea mai bună firmă de curierat pentru livrarea coletului tău?

Și în acest caz informația înseamnă bani. În acest sens Allpacka.ro te ajută să alegi, în afara celor mai bune prețuri, și prestatorul care oferă serviciul de curierat de care tocmai ai nevoie. Pe prima pagină a site-ului Allpacka trebuie să alegi țara de colectare, țara de livrare, să introduci greutatea și dimensiunile coletului de trimis, apoi cu ajutorul butonului „Următorul” nu mai rămâne decât să alegi curierul dorit.

Ce factori e bine să iei în considerare?

●      Destinația

 • Principalele destinații ale coletelor expediate prin Allpacka.ro sunt
  • România
  • Anglia
  • Italia
  • Germania
  • Spania
 • Transportul poate fi efectuat pe cale aeriană și rutieră. Multe firme de transport permit expeditorului să aleagă metoda de transport.

●      Prețul

 • Prețul livrării variază în principal în funcție de țara de destinație și tipul serviciului ales, rutier sau aerian

●      Caracteristicile coletului

 • Dimensiunile și greutatea coletului, natura sa – dacă este fragil, necesită măsuri suplimentare de siguranță, etc., necesare de exemplu în cazul laptopurilor, monitoarelor, sticlelor cu vin, operelor de artă…

●      Avantaje și confort

 • Servicii de livrare la adresă, door to door, puncte de pick-up la disponibilitatea destinaturului, livrare în zile lucrătoare, gestionarea documentației și valorii declarate, urmărirea coletului, posibilitatea asigurării coletului, etc.

Ce e bine de știut despre firmele de curierat partenere cu Allpacka.ro?

Firme românești:

Fan-Courier transportă colete chiar și în cel mai mic colț al României, dar oferă și servicii internaționale în majoritatea țărilor europene! Așteaptă expeditorii în 138 de filiale și dispun de peste 4288 de vehicule. Suprafața României parcursă fără taxă extra pe kilometru crește în fiecare an, ajungând acum la 5.400 localități. Termenul mediu de livrare în țară este de numai 24 de ore.

Urgent-Cargus are o listă de 9.000 de localități din România în care transportă colete și marfă, oferind. Cu 2.100 de mașini de curierat și 200 de camioane pentru transporturi regionale, 2.100 de curieri și 110 angajați la serviciul de relații cu clienții, această firmă de transport colete se adresează atât persoanelor fizice cât și companiilor.

Firme străine, care sunt prezente nu numai în București:

Gebrüder Weiss este cea mai veche companie din domeniul transportului și logisticii din Austria, cu o istorie de peste 500 de ani. Are 7.400 de angajați, 170 de sedii în întreaga lume, o cifră de afaceri netă de 1,77 miliarde de euro, dispune de o suprafață logistică mai mare de 700.000 m2. Allpacka.ro oferă cele mai bune servicii de transport paleți și colete mari ale firmei Gebrüder Weiss.

DHL Express face parte din Deutsche Post DHL și are deja o istorie de peste 52 de ani și acționează în special în domeniul transportului aerian de documente și colete în regim urgent. Cu aproape 400.000 de angajați a livrat în 2020 în jur de 1.614.000.000 de colete. Greutate maximă : colet  70 kg, palet: 1000 kg.

GLS este alegerea preferată a celor care doresc să expedieze câte un singur colet, sub 31 kg. Sunt prezenți în 40 de țări, anul trecut au transportat 667.000.000 de colete, dispun de 28.000 de dube și 4.000 de camioane pentru distanțe mari.

DPD are o experiență de peste 40 de ani și dispune de 97.000 de experți în domeniul livrărilor. Transportă 7.500.000 de colete și pachete pe zi. Greutate maximă pe colet pentru livrări naționale și internaționale: 31 kg. DPD are o rețea de puncte de colectare și predare colete, care permite clienților să nu fie legați de zile lucrătoare și orar de funcționare.

UPS transportă colete și marfă încă din 1907, în peste 220 de țări. Dispune de peste 119.000 de vehicule cu care poate livra în 24 de ore în multe zone din Europa. Pe cale aeriană trimite colete la peste 800 de destinații din toată lumea. Greutate maximă pe colet: 70 kg. Permite urmărirea online a pachetelor și acordă coletelor o asigurare gratuită pentru o valoare declarată sub 85$.

Informațiile prescurtate de mai sus pot fi completate cu detalii vizitând paginile dedicate partenerilor respectivi. Pentru a afla prețurile fiecăruia dintre acești parteneri, afișate în ordine crescătoare pentru fiecare colet sau expediere în parte, trebuie doar să folosești motorul de căutare și comparare aflat pe prima pagină. Nu trebuie decât să introduci datele privind tipulcoletului (cutie, document, palet), țara de colectare și țara de livrare, greutatea și dimensiunile pachetului, apoi să apeși pe butonul Următorul.

Cum te poate ajuta Allpacka.ro să găsești firma de transport și compania de curierat de care ai nevoie?

Deși nu pot fi prevăzute toate situațiile care pot să apară în viața reală, Allpacka.ro se străduie să-ți fie de ajutor pe cât se poate de bine. Pe această pagină am adunat la un loc o multitudine de informații care îți pot fi de ajutor pentru a trimite colete.

La primul punct, Informații despre livrări, te poți lămuri cu privire la procesul de livrare a coletelor, despre cum și de ce să te înregistrezi pe platforma Allpacka.ro, despre programul de funcționare al Allpacka.ro, ziua la care va fi ridicat sau livrat coletul tău, ce poți și ce nu poți livra prin Allpacka.ro, cum să folosești calculatorul de preț Allpacka.ro.

La punctul Informații financiare afli dacă pachetul sau coletul tău poate fi asigurat, cum plătești și dacă poți plăti curierului în numerar, dacă este disponibil serviciul Ramburs.

La punctul Reclamații te informezi despre procedura de solicitare de despăgubiri și ce este de făcut dacă s-a întâmplat ceva neplăcut cu coletul tău.

Punctul Recomandări de ambalare este vital, fiindcă poți afla modul în care coletele trebuie ambalate când sunt expediate prin serviciul de curierat. Poți afla chiar și cum trebuie ambalată o valiză!

În privința serviciilor de curierat internațional, punctul Sfaturi pentru livrările internaționale te învață ce se întâmplă dacă imporți un produs din afara UE (plătești, dar contează cum), dacă expediezi ceva în afara UE (afli dacă vei avea bătaie de cap sau nu), în ce țări poți expedia colete (sunt sute), dacă ai sau nu nevoie de documente vamale.

Chiar dacă după toate astea, în general privind, pare complicat să faci atâtea deosebiri și să ții minte o grămadă de amănunte despre cum și ce livrează o grămadă de firme de transport și de curierat, nu e cazul să-ți faci probleme: Allpacka.ro, care – așa cum a fost deja menționat – este atât un curier național, cât și un curier rapid, oferă servicii care te ajută să trimiți coletul din România oriunde în lume, și invers, cât ai bate din palme.