Noutăți

Informații importante | Recomandări și sfaturi utile | Parteneri business

INFORMAȚII BREXIT – LIVRĂRI MAREA BRITANIE

MĂSURI BREXIT

Acordul comercial dintre Marea Britanie și UE, care a fost anunțat în ajunul Crăciunului, oferă mai multă claritate pentru comerțul dintre Marea Britanie și UE de la sfârșitul perioadei de tranziție. Mai jos, dorim să confirmăm cerințele esențiale pentru efectuarea expedierilor începând cu data de 1 ianuarie 2021 către și din Marea Britanie.

Începând cu 1 ianuarie 2021, sunt necesare declarațiile vamale pentru transporturile între Marea Britanie și Uniunea Europeană (și invers). Deși Acordul comercial și de cooperare UE-Regatul Unit se referă la „tarife zero” (zero taxe vamale), acest lucru nu înlocuiește necesitatea de a genera o declarație vamală și, prin urmare, este necesară o factură comercială sau pro-forma. Acordul comercial se aplică numai asupra taxelor vamale, ceea ce înseamnă că, în majoritatea cazurilor, taxele vamale nu vor fi aplicate mărfurilor care îndeplinesc toate cerințele necesare „regulilor de origine”. Cu toate acestea, se va percepe TVA în continuare. Prin urmare, declarațiile vamale sunt necesare pentru ca mărfurile să treacă granița, deoarece Marea Britanie a părăsit piața unică și uniunea vamală. Restricțiile specifice fiecărei țări vor fi în continuare în vigoare și vor fi necesare și licențele asociate.

Cerințe privind regulile de origine: pentru a beneficia de „tariful zero” al Acordului comercial UE-Marea Britanie (zero taxe vamale), este esențial să furnizați dovezi ale țării de origine în factura comercială sau pro-forma atât pentru expedieri de tip B2B, cât și pentru expedieri B2C – vă rugăm să faceți acest lucru folosind declarația de mai jos pentru mărfurile din Marea Britanie, sau UE, care îndeplinesc cerințele relevante ale regulilor de origine. Fără declarație, Allpacka nu va putea solicita scutirea de taxe și este posibil ca Allpacka să nu poată modifica documentația după vămuire fără taxe suplimentare, dacă este cazul.

Modificările aduse reglementărilor TVA din Marea Britanie vor fi introduse în continuare la 1 ianuarie 2021, deoarece această modificare de reglementare nu face parte din Acordul de comerț și cooperare UE-Marea Britanie și se aplică transporturilor importate în Marea Britanie din orice țară din întreaga lume. Aceasta înseamnă că majoritatea livrărilor evaluate la peste 135£ vor atrage TVA la importul din orice țară, inclusiv din UE. Pentru livrările cu o valoare cuprinsă între 0 și 135£, atunci când sunt vândute de către companii consumatorilor din Marea Britanie, TVA-ul va trebui colectat la punctul de vânzare și, prin urmare, va fi responsabilitatea vânzătorului.    

Clienții din Irlanda de Nord pot continua să tranzacționeze la fel ca și până acum, deoarece documentele vamale nu vor fi introduse la tranzacționarea cu UE. 

  

Înapoi la știri »
blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet