De avut în vedere pentru expedițiile prin UPS

 • Expeditorul trebuie să printeze Scrisoarea de Trăsură (AWB)
 • În cazul livrării coletelor în afara UE este necesară ataşarea unei Facturi Fiscale sau a unei Facturi Proforme. În unele cazuri este necesară ataşarea mandatului de export vamal sau a altor documente însoțitoare, care se vor solicita după caz.
 • Dacă adresa de colectare este adresă rezidențială, recomandăm ca Expeditorul să aibă numele scris pe cutia poștală sau pe interfon, pentru o colectare promptă.
 • Pentru toate expedițiile, dacă firma de curierat prestatoare a luat toate măsurile
  pentru a livra o expediție, dar nu a reușit să o livreze, costurile de retur, care includ transportul și ale taxe suplimentare, vor fi facturate către expeditor.
 • Atenție! Te informăm că curierii nu contactează telefonic Expeditorul înainte de sosire.

Limite de greutate și volum

 • Circumferinţă maximă = lungime + (2x înălţime + 2x lăţime): 419cm
  În cazul în care circumferinţa este mai mare de 330 cm se va aplica un cost suplimentar.
 • Greutate maximă/colet: 70kg

Mai multe despre UPS

UPS a fost fondată în 1907 și deține în prezent titlul de cea mai mare companie de curierat din lume. UPS este un lider mondial și un furnizor global de servicii logistice. Ei folosesc tehnologii avansate, precum și o rețea de logistică și transport specializată, care le conferă un avantaj competitiv față de concurență. Începută ca un serviciu de mesagerie pe biciclete, în 1975 rețeaua lor avea acoperire în 48 de state din SUA, făcându-i prima companie de curierat cu acoperire națională.

În 1988, UPS și-a lansat propria companie aeriană și în 1993 deja transportau mai mult de 11,5 milioane de colete și documente zilnic. Întotdeauna dornici de a utiliza tehnologia, precum și ajutați de dezvoltarea rapidă a Internetului, UPS a introdus serviciul de urmărire colete online încă din 1994. Între anii 2000 și 2009 UPS a achiziționat mai multe companii de curierat mici, pentru extinderea portofoliului de servicii, precum introducerea punctelor fixe de colectare și de livrare. Astăzi, UPS continuă să-și dezvolte serviciile și să rămână un jucător dominant în industria de curierat, mai ales pe sectorul de livrări expres.