Pot să aduc / să import colete în România?

Primim multe întrebări de la clienții care ar dori să știe cum să importe produse din alte țări în România. Fie că ai comandat ceva pe Ebay sau Amazon, fie că ești în căutarea unei soluții alternative de transport pentru importurile tale de colete sau paleți, noi îți oferim mai multe opțiuni de livrare către România, după cum am detaliat mai jos.

Cum se fac importurile prin UPS?

UPS oferă 2 opțiuni diferite pentru preluarea coletelor dintr-o altă țară:

Opţiunea 1
"UPS Standard/Express Saver RS" - În următoarea zi lucrătoare de la plasarea comenzii, curierul va aduce AWB-ul (waybill, scrisoare de trăsură) printat la adresa de colectare. Acest lucru înseamnă că expeditorul nu trebuie să printeze nimic și nu este nevoie să contactaze biroul local UPS pentru a solicita un curier care să ridice pachetul. Pentru acest serviciu se aplică o taxă suplimentară de 24 LEI + TVA*

Important: Curierul va încerca să colecteze coletul doar o singură data. Dacă colectarea nu a fost reușită, te rugăm să contactezi Serviciul Clienți pentru a programa o altă colectare. Te rugăm să reți că nu putem menționa o oră exactă de colectare.

* Acest serviciu nu este disponibil pentru fiecare țară. Pentru a afla dacă este disponibil în țara din care dorești să faci importul, te rugăm să contactezi Serviciul Relații cu Clienții.

Opţiunea 2
"UPS Standard/Express Saver" - Allpacka.ro va trimite prin e-mail AWB-ul, alături de o scrisoare informativă, pe adresa de e-mail a expeditorului. Pentru aceasta este necesar să se comunice o adresă de email validă. Este responsabilitatea expeditorului să imprime și să contactaze biroul local UPS pentru a organiza colectarea la o oră convenabilă pentru acesta. Numărul de telefon și datele de contact ale biroului UPS local sunt menționate în scrisoarea informativă.
Nu există nicio taxă suplimentară pentru acest serviciu.

Cum se fac importurile prin DPD?

După înregistrarea comenzii, echipa noastră va transmite informațiile către DPD din țara de import. Un curier se va prezenta a doua zi lucrătoare (în funcție de codul poștal) după plasarea comenzii, cu AWB-ul printat, pentru ridicarea coletului de la adresa de colectare comunicată.
Pentru mai multe detalii, Departamentul de Relații Clienti îți stă la dispoziție.

Cum se fac importurile prin GLS?

Importurile prin GLS se realizează foarte simplu. O dată ce primim comanda, aceasta este încărcată în sistemul GLS pentru a fi prelucrată, iar coletul va fi preluat în următoarea zi lucrătoare. Curierat GLS va aduce eticheta autoadezivă la adresa de colectare. Preluările coletelor se efectuează între orele 9 și 17. În cazul în care adresa de colectare este într-o clădire de apartamente, nu uita să menționezi numărul interfonului. Nu putem garanta că agentul va telefona în cazul în care nu poate găsi adresa.
Dacă dorești mai multe informații despre importul cu GLS, nu ezita sa contactezi echipa de customer service.

Cum se fac importurile prin Gebrüder Weiss?

Imediat după primirea comenzii, Allpacka.ro va comunica detaliile către Gebrüder Weiss. Pentru a fi posibilă ridicarea paleților sau a coletelor volumioase a doua zi de la confirmarea comenzii (în funcție de codul poștal), este necesar să transmiți comanda până la ora 15.00. Șoferul se va prezenta la adresa de expediere cu documentele de transport necesare. Este necesar să fie acces liber pentru camion la adresa de colectare, precum și utilaje de manipulare a paleților. În caz contrar, te rugăm să ne soliciți un camion echipat cu lift și liză.