Cum să ambalez articolele fragile?

Este esențial să se împacheteze articolele fragile în mod corect, pentru a se evita deteriorarea în timpul procesului de livrare.

Pentru transporturile / expedierile care conțin produse de valoare mare, recomandăm insistent să alegi opțiunea de asigurare a fiecărui colet. Te rugăm să reții că dacă produsele vor fi deteriorate, suma despăgubită prin asigurare va fi plătită numai în cazul în care ambalajul a fost corespunzător pentru coletul expediat. Cererile de despăgubire, în cazul unui colet asigurat, vor fi acceptate numai dacă sunt însoțite de o factură validă sau un alt document din care reiese valoarea reală a produselor deteriorate.

Te rugăm să vezi mai jos:

Fotografii

Recomandăm realizarea de fotografii înainte de a preda coletul, pentru a putea dovedi ulterior că mărfurile au fost ambalate corespunzator. Acest lucru va face ca procesul de investigare a plângerii să fie mult mai rapid.

Cel mai potrivit ambalaj

Recomandăm utilizarea a două cutii cu dublu strat sau carton gros, pentru a proteja conținutul la exterior și la interior. Este important să se utilizeze polistiren și alte materiale de umplere a spațiilor goale. Obiectul fragil nu trebuie să atingă direct pereții cutiei. În cazul în care în colet se află mai multe obiecte, acestea trebuie separate unul față de celălalt pentru a împiedica ca acestea să se deterioreze în timpul livrării.

Pas cu pas

• Alege un ambalaj adecvat
• Se așează obiectele corespunzător, învelite în folie sau hârtie.
• Se umplu spațiile goale pentru a preveni deteriorarea. Atunci când se trimit obiecte plate și fragile, recomandăm folosirea de foi de carton pentru a le separa unul față de celălalt în interiorul cutiei.
• Închide bine cutia

FRAGIL

Cu toate că recomandăm să se scrie "FRAGIL" pe pachetele fragile, aceasta nu garantează protejarea conţinutului coletului. Ambalarea corectă este responsabilitatea expeditorului. Curierii noștri vor avea grijă de colete tale, dar te rugăm să reţii că toate pachetele sunt sortate pe o bandă rulantă. De asemenea, pachetul va fi livrat împreună cu alte pachete de diferite greutăţi și dimensiuni, de aceea este important ca pachetul să poată rezista la lovituri, căzături, ciocniri etc., cauzate de un impact sau șoc, care nu ține de manipularea fizică a acestuia.