Cum ar trebui ambalat coletul meu?

Coletul se poate ambala folosind folie, hârtie, carton ondulat, lăzi, cutii de carton sau alt tip. Cel mai important este ca toate coletele să fie bine închise, sigilate, ambalate și etichetate corespunzător, pentru a evita deschiderea sau deteriorarea acestora pe parcursul transportării. Este strict interzis ca orice obiect să iasă în afara coletului, depășind marginile acestuia.

Recomandăm să învelești cutiile de carton cu folie industrială, pentru a evita avarierea coletului (ciocniri, rupere, umiditate etc.).

Dacă pachetul conţine obiecte fragile, te rugăm să scrii clar pe colet “ FRAGIL” și, eventual, să soliciți curierului etichete speciale cu mențiune FRAGIL. Umple toate spaţiile goale din interiorul cutiei cu materiale de umplere. De asemenea, te rugăm să menționezi în partea de înstrucțiuni, atunci când plasezi comanda, că pachetul este fragil.

Atenție: inscripţia FRAGIL este o precauţie, aceasta nu garantează protejarea conţinutului coletului. Ambalarea corectă este responsabilitatea expeditorului. Curierii noștri vor avea grijă de colete tale, dar te rugăm să reţii că toate pachetele sunt sortate pe o bandă rulantă. De asemenea, pachetul va fi livrat împreună cu alte pachete de diferite greutăţi și dimensiuni, de aceea este important ca pachetul să poată rezista la lovituri, căzături, ciocniri etc.,  cauzate de un impact sau șoc, care nu ține de manipularea fizică a acestuia.