Ce trebuie să știu despre expedierea vinului și a băuturilor alcoolice?

 

De la 1 Ianuarie 2014, băuturile alcoolice și vinurile nu se pot transporta prin reţeaua UPS.

Vinurile, băuturile spirtoase și băuturile cu conținut de alcool  pot fi transportate acum doar prin GLS pe teritoriul Uniunii Europene.

Mare atenţie la ambalare, băuturile se pot transporta numai în ambalajul lor original. Băuturile aflate în sticlă trebuie separate una de cealaltă cu ajutorul unui carton de o grosime  de minim 0.5 cm și spaţiile rămase goale se umplu cu material de umplere (hârtie de ziar, foi de polistiren, spumă de polistiren, folie cu bule, etc), pentru a evita inundarea coletului, în cazul unei avarieri.

Ambalarea vinului cu alte bunuri, articole este strict interzisă. Dacă totuși va fi expediat într-un ambalaj care conţine și alte produse, în cazul deteriorării compania de curierat nu-și  asumă responsabilitatea asupra deteriorării.

Vinurile sunt produse accizabile. În cadrul Uniunii Europene acestea se pot deplasa liber dacă sunt însoțite de factură proformă sau comercială. În cazul în care este necesar, această documentație va fi trimisă prin email, dacă se solicită prin Serviciul Clienţi.

Produsele alcoolice preparate în casă, cum ar fi vinul, berea, băuturile spirtoase, nu pot fi transportate prin rețelele de curierat ale partenerilor noștri.

Important: Fiecare pachet este scanat. În cazul în care conținutul coletului este diferit de descrierea comunicată în comandă, pachetul va fi returnat expeditorului și se vor percepe taxe de retur.