Transport de colete rapid și ieftin oriunde în România

Soluțiile Allpacka privind posibilitățile de transport în România

Noțiunea de transport implică deplasarea atât a persoanelor, cât și a materialelor. Este un termen mai larg, deoarece implică deplasarea fizică a ființelor și a obiectelor. Există mai multe metode de transport. De exemplu, vehicule private (mașini etc.), transport public (autobuze urbane și interurbane, metro, tren etc.), curse regulate (navetiști care partajează diferite curse) și așa mai departe.

Ce înseamnă transportul în România

În comparație cu țările occidentale, infrastructura de transport din România poate fi considerată subdezvoltată și necesită investiții și modernizare. De aceea, în perioada 2014-2020 UE a alocat 10,8 miliarde de euro în cadrul programului operațional pentru infrastructuri mari (inclusiv cofinanțare din partea Guvernului). Totuși, în privința posibilităților de transport România nu stă chiar atât de rău: la sfârșitul anului 2018, existau 86 234 km de drumuri publice, din care 17 740 km erau drumuri naționale, 35 085 km erau drumuri județene, iar 33 409 km erau drumuri comunale. Din lungimea totală a drumurilor naționale, 34,9% (6194 km) erau drumuri europene și 4,6% (823 km) erau autostrăzi.

 

Care este diferența dintre transportul de mărfuri și de persoane?

Transportul de mărfuri se referă la transportarea exclusivă de bunuri. De obicei, acesta presupune deplasarea unor cantități mari de bunuri. Transportarea acestora poate avea loc pe uscat, prin aer sau pe apă. Majoritatea transporturilor sunt efectuate pe uscat, iar dintre acestea transportul rutier contribuie în cea mai mare măsură la deplasarea mărfurilor. În industria logisticii și a lanțului de aprovizionare, transportul de marfă și transportul de persoane nu sunt termeni interschimbabili.

 

Care sunt tipurile mai comune de transport al mărfurilor?

Metodele de expediere pentru transport de mărfuri sunt folosite special în acest scop. Astfel, ele nu implică deloc transportul de persoane. Din acest motiv, transportul de mărfuri este mult mai fiabil, previzibil, practic și eficient din punct de vedere al costurilor.

Și în privința serviciilor de transport România poate oferi o gamă largă de tipuri de servicii de transport de marfă, printre care:

Încărcătura unui camion întreg (TL)

În acest caz cumperi un camion întreg pentru uz exclusiv. Serviciul TL este ideal pentru companiile care expediază volume mari sau obiecte deosebit de grele pe distanțe lungi, în special în vrac. Regula generală de bază pentru alegerea serviciului TL este expedierea a 10 sau mai mulți paleți. Ești singurul client al camionului, echipamentul specializat te ajută să încarci sau să descarci încărcăturile dificile. Mai mult, o echipă te poate sprijini pe tot parcursul procesului.

Camion cu încărcătură partajată (STL)

Transportul de mărfuri în regim de încărcare partajată (STL) aplică un concept familiar – partajarea – în domeniul transporturilor rutiere. Astfel ajută expeditorii și transportatorii să deplaseze mărfuri în cantități mai mici de un camion, obținând astfel rezultate optime de transport. Acest mod de expediere este ideal de la 4 până la 24 de paleți, transporturi care măsoară între 3 și 12-13 metri liniari și mărfuri care cântăresc mai puțin de 16 tone.

Transport de mărfuri în cantitate mai mică decât încărcătura unui camion (LTL)

Livrare de marfă LTL se referă la cantități mai mari decât coletele, dar nu suficient de mari pentru a necesita un camion întreg. Acest lucru face ca LTL să fie cel mai economic mod de a expedia marfă paletizată cu o greutate cuprinsă între 65 kg și 9 tone.

Regimul LTL permite companiilor să trimită o varietate de articole în numeroase locații din întreaga țară. Totodată, este cel mai ieftin. Dacă nu distribui suficiente mărfuri pentru a necesita un camion întreg, LTL este mai rentabil decât TL sau expedierea de colete. Cu excepția cazului în care mărfurile sunt extraordinar de grele, dificil de expediat sau extrem de valoroase, TL costă bani în plus pentru un spațiu pe care nu îl vei utiliza pe deplin.

Marea majoritate a companiilor de transport de marfă puse la dispoziție de Allpacka.ro oferă asistență pentru preluarea și livrarea în regim LTL. Acestea dispun de toate instrumentele și experiența necesare pentru a încărca și descărca în siguranță expedierile în mod eficient.

Ce alte metode de transport de marfă există

În privința tipurilor de transport România poate oferi o sumă de posibilități: transport feroviar de marfă, transport aerian de marfă, transport în regim rapid, transport maritim internațional. Transportul de mărfuri poate oferi o serie de avantaje. Deoarece timpul de plecare și de sosire poate fi prezis cu precizie, este un serviciu fiabil. În general, expedierea în vrac este mai rapidă prin serviciul  transport de marfă. În plus, expedierile pot fi programate în avans.

 

Fiecare mod are avantaje și dezavantaje, în funcție de rolul său în cadrul lanțului de expediere. Una dintre principalele responsabilități ale managerilor de logistică este de a găsi care este cel mai bun mod de transport pentru un anumit fel de marfă. Fiecare factor intră în calcul: volum, viteză, distanță și cost.

 

Ce termeni sunt mai des folosiți în serviciul de transport de marfă?

Agent – o persoană care se ocupă de afaceri în numele unei alte companii sau persoane fizice cu autoritate limitată sau completă.

 

Contract de transport – Este contractul legal dintre transportator și compania de transport, brokerul sau agentul de transport, care descrie toate caracteristicile planului de transport de marfă.

 

Curier național – firmă care efectuează servicii de curierat și transport de colete și pachete mai mici, îndeobște în mod rapid, cu termene de livrare scurte și foarte scurte, chiar și de o singură zi, în România

 

Curier internațional – o firmă care efectuează servicii de curierat și transport transfrontalier, livrări peste hotare

 

Sarcina pe axă – se referă la greutatea cu care axa apasă pe carosabil.

 

Transport orb – expeditorul și destinatarul nu au cunoștință unul de celălalt. În acest caz, contractul legal de transport furnizează toate detaliile părții plătitoare sub formă de expeditor sau destinatar.

 

Transport transfrontalier – în privința bunurilor implicate în activitatea de transport România face parte dintr-un lanț care traversează de transport care traversează una sau mai multe granițe de stat.

 

Licența de brokeraj – Este un document legal care trebuie să fie prezent la broker pentru a face aranjamente de transport de marfă prin diferite moduri de transport.

 

Broker vamal – Este o persoană care dispune de o licență ce îi permite să acționeze în numele companiilor importatoare și exportatoare de mărfuri care aderă la tranzacțiile vamale interstatale.

Import – Totalitatea operațiilor cu caracter comercial prin care se introduc într-o țară mărfuri produse și cumpărate din alte țări.

 

Export – vânzare de bunuri materiale și servicii către persoanele fizice și juridice dintr-o altă țară.

 

TVA – impozit pe consum, suportat de consumatorul final al unui bun sau serviciu. Această taxă are caracter general și este datorată statului. Dacă compania ta are sediul în UE, obligațiile care îi revin în materie de TVA depind de locul din care cumpără/în care vinde și de obiectul de activitate, respectiv dacă e vorba de comercializare de produse sau servicii. De exemplu, dacă vinzi un produs unei întreprinderi înregistrate în UE în scopuri de TVA, dar care își desfășoară activitatea în altă țară din Uniune, nu poți percepe TVA pentru vânzarea respectivă. Dacă același produs este vândut către un consumator final din altă țară din UE, s-ar putea să trebuiască să percepi TVA la cota aplicabilă în țara respectivă.

 

De ce este importantă cunoașterea acestor detalii?

Cunoașterea acestor termeni mai uzuali permite înțelegerea diferitelor probleme ridicate de deplasarea mărfurilor dintr-un loc în altul sau dintr-o țară în alta. Astfel, ajutorul de dat de Allpacka în acest sens poate fi apreciat la adevărata sa valoare. În privința activității de transport România intră în sfera de interese a multor companii de transport și curierat, așa cum poate fi observat și pe site-ul nostru.

 

Transport național și internațional cu Allpacka

De ce să alegi serviciile Allpacka de transport național sau internațional? Pentru că Allpacka te poate ajuta în alegerea serviciului de transport cel mai potrivit scopurilor tale. Cu ajutorul platformei noastre vei beneficia de flexibilitate maximă în privința intervalului orar al depunerii comenzii. Indiferent ce vrei să trimiți unui destinatar din România sau din altă țară, poți alege un serviciu de transport rapid și sigur, care să garanteze siguranța maximă a expedierilor, cu livrare de la ușă la ușă, chiar și în cel mai îndepărtat colț al țării, fără taxă de kilometri suplimentari.