Blog

Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole

Cum să nu fie pachetele o bătaie de cap

Pachete cubice, prismatice, rotunde, cilindrice, triunghiulare, hexagonale, din carton ondulat sau multistrat, din folie sau foi de plastic, din hârtie albă sau de ambalaj, termoizolate sau nu, cu etichete sau fără, legate cu sfoară sau lipite cu bandă adezivă, etc. etc. Allpacka.ro vine în ajutor cu câteva sfaturi, detalii privind importanța și modul de ambalare, aspecte mai importante ale ambalării pachetelor, cu convingerea că vă pot fi de folos.

Ce importanță are ambalarea de pachete (sau colete)?

Majoritatea oamenilor nu acordă prea mare importanță ambalajului pachetelor. La urma urmei, produsul este mai important, nu-i așa? Ei bine, produsul este într-adevăr important, dar și ambalajul. Iată câteva motive: reduce întârzierile în livrare datorate neconformității, facilitează transportul, protejează produsele, oferă informații importante, face depozitarea mai convenabilă, facilitează marketingul și livrarea. Aceste puncte de vedere nu sunt importante numai pentru fiecare magazin online, ci și pentru toată lumea care expediază și trimite colete.

Ce trebuie avut în vedere la ambalarea pachetelor?

Există câteva lucruri care trebuie avute în vedere când pregătiți produsele pentru transportarea și livrarea locală a coletelor. Este bine ca în timp ce vă pregătiți coletul să verificați rapid cele câteva sfaturi de mai jos, care sunt valabile și pentru livrarea internațională a coletelor. Astfel, puteți trimite coletele în cea mai mare siguranță.

Alegeți un material corespunzător și o cutie pe măsură!

Împachetarea poate avea loc în ambalaje din hârtie, carton, plastic, lemn, etc. în funcție de conținut. Cel mai adesea sunt folosite cutii din carton sau plastic. Folosiți o cutie nouă din carton ondulat cu pereți dubli și alegeți dimensiunea care se potrivește conținutului. Cutia trebuie să fie puțin mai mare decât dimensiunile pachetului, altminteri nu pot fi împachetate corect accesoriile produsului iar materiale de amortizare nu pot fi folosite corect.

În cazul cutiilor refolosite, trebuie să verificați să nu fie deteriorate (toate laturile și capacele sunt intacte) și să îndepărtați toate etichetele vechi pentru a evita erorile de citire (îndeosebi codurile de bare, care sunt scanate automat de pe pachete) pe benzile de sortare. Cutiile de carton cu etichete pentru mărfuri periculoase nu trebuie reutilizate.

Ambalarea articolelor

Pentru a evita deplasarea articolelor din pachet în timpul transportului, cel mai bine este să ambalați separat fiecare articol cu folie cu bule sau materiale spongioase.

De asemenea, e bine să folosiți o cantitate corespunzătoare de material de amortizare pentru a menține conținutul la locul lui, cum ar fi hârtie de ambalaj, bureți sau spumă, și asigurați-vă că umpleți spațiul gol cu bile de polistiren sau ceva asemănător. Dacă în timpul testului de scuturare conținutul coletului sau pachetului nu se mișcă, atunci ambalarea pachetului este corespunzătoare.

Cum să ambalăm un pachet cu obiecte fragile?

Dacă trebuie expediate articole fragile acestea trebuie împachetate separat, astfel încât să aibă o amortizare generoasă pe toate laturile. Ca regulă generală, trebuie menținută o distanță de cel puțin 5-6 cm între conținut și pereții cutiei, în funcție de natura conținutului. Pentru produsele mai ușoare, folosiți materiale de amortizare moi, iar pentru produsele mai grele sunt necesare materiale de amortizare mai dure. Spațiul gol trebuie întotdeauna umplut în întregime.

Cum să etichetăm un pachet?

Este o idee bună imprimarea etichetei de expediere de două ori și plasarea duplicatului în interiorul coletului sau pachetului. Astfel, dacă eticheta exterioară se deteriorează sau se pierde în timpul transportului, toate informațiile necesare pot fi găsite și în interiorul coletului, pachetul putând fi livrat în continuare destinatarului.

Eticheta cu toate informațiile complete despre expeditor și livrare trebuie amplasată pe cea mai mare suprafață a pachetului. Acest lucru trebuie făcut numai după ce pachetul a fost închis și sigilat, încât banda adezivă să nu acopere eticheta și codul de bare. Totodată, nu puneți eticheta pe cusături, închideri sau pe banda de sigilare.

Cum să închidem pachetul?

Pachetele trebuie închise bine cu o bandă adezivă pentru pachete. Nu se recomandă folosirea unei benzi adezive obișnuite, cum este cea de birou, deoarece nu este la fel de rezistentă ca banda pentru pachete. Pachetul trebuie sigilat sub forma unui T dublu (de-a lungul mijlocului și pe laturile de sus și de jos) pentru a asigura o lipire corectă, folosind o bandă autoadezivă cu o lățime minimă de 48 mm. În cazul expedierii unor pachete mai grele de 25 de kg. se recomandă folosirea unei benzi de mare rezistență sau, și mai bine, ranforsată.

Cum să împachetăm articole cu o formă neregulată?

Dacă expediați hărți, postere, planuri sau alte articole de hârtie rulate, utilizați tuburi triunghiulare în locul celor cilindrice. Tuburile cilindrice sunt mai dificil de manevrat în timpul transportului, deoarece se pot rostogoli de pe benzile transportoare automate și în interiorul mașinilor de transport, ceea ce crește posibilitatea de pierdere și de întârziere a livrării. Tuburile triunghiulare vor rămâne la locul lor ca orice alt ambalaj.

Cum să ambalăm lichide?

Un ambalaj suficient și o împachetare atentă sunt esențiale când expediem lichide, cum ar fi băuturile. Există soluții cu spumă de polistiren expandat (EPS) preformată, cu tăvi ondulate pliate sau cu tăvi din fibre turnate. Aceste cutii sunt robuste, din carton ondulat, au compartimente care fixează sticlele în centrul cutiei și le asigură să nu atingă pereții exteriori. Componentele interioare trebuie să se potrivească perfect în interiorul cutiei, toate clapele de închidere trebuie sigilate bine în partea superioară și inferioară a pachetului, cu bandă adezivă sensibilă la presiune. Dacă nu sunt umplute toate compartimentele interioare, asigurați-vă că nu le lăsați goale, deoarece acest lucru poate compromite rezistența pachetului.

Servicii de trimitere a coletelor și pachetelor cu Allpacka.ro

Indiferent dacă este vorba de un magazin online sau nu, livrarea locală a coletelor, precum și livrarea internațională a coletelor este mai ușoară decât pare! La Allpacka.ro sunt accesibile prețurile reduse de livrare națională ale marilor companii de curierat și pot fi depuse comenzi chiar aici, pe platforma noastră, în doar câțiva pași simpli.

Cu ajutorul calculatorului prețul poate fi calculat rapid și apoi aleasă oferta corespunzătoare nevoilor de expediere.

În mai puțin de 5 minute poate fi rezervat un curier și se pot economisi timp și bani, astfel încât să rămână mai mult timp pentru lucrurile importante din viață.

Care sunt avantajele rezervării livrării prin Allpacka.ro?

Unele dintre cele mai ieftine soluții pentru livrarea locală a coletelor cât și pentru livrarea internațională a coletelor sunt oferite de Allpacka.ro, alături de o gamă foarte largă de tipuri de livrare.

Prin site-ul nostru se poate expedia cam orice, fie că este vorba de un document, de o cutie prea grea pentru a fi ridicată sau de un colet pentru care doriți să colectați banii la livrare. Veți găsi totul aici și puteți rezerva online în doar câteva minute.

Allpacka.ro oferă cea mai rapidă și mai rentabilă modalitate de trimitere a coletelor, fără stat la coadă, cu colectarea contravalorii direct de la domiciliu sau de la birou, ori, dacă e nevoie, pachetul poate fi lăsat la unul dintre miile de puncte de livrare a coletelor.

Înapoi la blog »

Cele mai recente articole

blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet