Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole
Te-ai întrebat cum ar trebui ambalat un colet trimis cadou de Crăciun? Din păcate, mulți expeditori nu acordă suficientă atenție ambalării atunci când trimit un cadou de Crăciun. Dacă ne gândim puțin, acesta este unul dintre cei mai importanți pași pentru o livrare de succes. Dacă nu folosim un ambalaj adecvat, cum ne putem aștepta ca pachetul să rămână intact în timpul tranzitului?
Pentru a te ajuta, am rezumat cei mai importanți pași pentru a împacheta cadourile de Crăciun cât mai sigur posibil.
1.
Dacă ești o persoană atentă și conștientă de mediul înconjurător, poate preferi să reciclezi o cutie de carton în loc să cumperi una nouă. De fapt, suntem bucuroși că dorești să protejezi pe cât posibil mediul. Este important să te asiguri, totuși, că cutia este complet intactă. Dacă aceasta prezintă chiar și o mică gaură sau semne de uzură, recomandăm să renunți la ea. Gaura respectivă poate determina ruperea cutiei și mai mult.
2.
Folosește material de umplere și antișoc! Căptușește bine cutia înainte de a introduce articolele pe care dorești să le trimiți. Există multe tipuri de materiale de umplerea disponibile pe piață, cum ar fi spuma de poliester, folie cu bule, chiar așchii fabricate din amidon de porumb, care sunt prietenoase cu mediul și complet degradabile. În acest fel, siguranța produselor din cutie va fi asigurată și vor ajunge la destinatar intacte.
3.
Folosește bandă adezivă oriunde cutia se poate deschide. Rulează cu banda cel puțin de două ori pentru a o sigila foarte bine. Acordă atenție calității lipiciului și întărește locurile sensibile.
4.
Cântărește pachetul! Este important să cunoști greutatea și dimensiunile, înainte de a plasa comanda pe site-ul nostru. Încearcă să furnizezi informații corecte, astfel încât, atunci când curierul ajunge la adresa de preluare, să nu existe nicio problemă!
5.
Pe lângă aplicarea etichetei de transport, este important să te asiguri că toate documentele necesare sunt pregătite. Pentru trimiterile în afara Uniunii Europene se completează documente suplimentare pentru vamă (de ex. pro-forma, declarație vamală sau FDA). Nu uita să le tipărești și pe acestea!
6.
Verifică exteriorul cutiei pentru a nu avea alte etichete, coduri de bare sau însemne mai vechi. De asemenea, reține informații despre cum arată ambalajul, în cazul în care aceste trebuie identificat ulterior. Poți face chiar fotografii înainte de trimitere.