Blog

Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole

Firme de transport

Cum sunt transportate coletele pe plan național și internațional?

Pe piață sunt numeroși transportatori de marfă care oferă servicii de transport și transportă marfă pe șosele sau prin aer, ba chiar și cu vaporul.

Cel mai rapid mijloc este, desigur, avionul, cu ajutorul căruia coletele pot ajunge în numai câteva ore de la un capăt al Europei sau al lumii la celălalt. Acesta este modul de transport al coletelor imbatabil când este vorba de distanțe mari și un timp de livrare scurt. Coletele sau marfa care necesită o livrare rapidă beneficiază din plin de avantajele transporturilor aeriene de marfă.

Pentru distanțe mai mici însă este mai potrivit serviciul de transport rutier, care de obicei necesită mai puține centre de sortare. Pentru transport rutier sunt disponibile autoutilitare mici sau camioane. (image with 1 truck)

Îndeosebi pentru distanțe mari coletele sau marfa pot fi expediate și cu vaporul. Principalul factor de diferențiere a celor trei moduri de transport de marfă pe plan intern și internațional este prețul. Toate au însă un factor comun, și anume că pachetul, marfa sau coletul expeditorului se află în siguranță pe tot parcursul transportului intern sau internațional.

Între etapele de transport efectiv pe cale aeriană, rutieră sau maritimă, se intercalează o serioasă infrastructură logistică, incluzând multe depozite și centre de sortare. (image with trucks)

Care sunt principalele firme de transport de marfă la nivel mondial și care operează și în România?

Dintre numeroasele firme de transport care efectuează servicii de transporturi și livrări interne și internaționale și cu care colaborează Allpacka, amintim doar câteva mai importante.

Firme românești:

Fan-Courier, care acoperă teritoriul României în proporție de 100% și acoperă și majoritatea destinațiilor internaționale! Dispune de 138 de filiale în toată țara și o flotă auto de peste 4288 de vehicule. După cum spun chiar ei, „numărul localităților deservite fără a plăti taxa de kilometri parcurși extra crește în fiecare an, în acest moment ajungând la 5.400.” Transportă marfă în România cu un termen mediu de numai 24 de ore.

Urgent-Cargus, care transportă deja în 9.000 de localități din România și oferă. Urgent Cargus dispune de 140 de centre operaționale în România, de 2.100 de mașini de curierat și 200 de camioane destinate transporturilor rutiere regionale, 2.100 de curieri și 110 angajați la serviciul de relații cu clienții și estimează că transportă 1 milion de kilograme de colete în fiecare noapte.

Sameday, este acopera întreaga suprafața a României, având cea mai extinsă rețea fără KM suplimentari, peste 7000 de localități. Are o rată de livrare de peste 90% în 24h de la preluarea coletului. Easybox este acum cea mai mare retea de parcel lockere, atat din punct de vedere volume cat si din punct de vedere al automatele deja instalate din România.

Firme străine, care sunt prezente nu numai în București:

Gebrüder Weiss este cea mai veche companie din domeniul transportului și logisticii din Austria, cu o istorie de peste 500 de ani. Are 7.400 de angajați, 170 de sedii în întreaga lume, o cifră de afaceri netă de 1,77 miliarde de euro, dispune de 710.000 m2 de suprafață logistică.

DHL Express a fost fondată în 1969 și este specializată în transportul aerian de documente și colete în regim urgent în peste 220 de destinații din întreaga lume. Are în jur de 400.000 de angajați și anul trecut a livrat 1.614.000.000 de colete.

GLS este alegerea preferată a celor care doresc să expedieze câte un singur colet, sub 40 kg. Sunt prezenți în 40 de țări, anul trecut au transportat 667.000.000 de colete, dispun de 28.000 de dube și 4.000 de camioane pentru distanțe mari.

DPD este unul dintre liderii europeni în domeniul curieratului internațional rutier, cu o experiență de peste 40 de ani în domeniu. Dispune de 97.000 de experți în domeniul livrărilor, peste 58.000 de puncte de preluare a coletelor și livrează 7.500.000 de colete și pachete pe zi.

UPS a fost fondată în 1907 și transportă colete și marfă în peste 220 de țări, sunt experți în domeniul livrării în regim expres. Dispune de peste 119.000 de vehicule de transport, de la autoutilitare până la camioane grele. Serviciile sale de livrare aeriană transportă marfă la peste 800 de destinații.

Amănunte privind dimensiunile și greutatea minime și maxime ale pachetelor, coletelor sau mărfurilor transportate intern și internațional de aceste firme de transport colete găsești cu un clic pe numele lor respective.

Informații privind curieratul

Serviciile de transport oferite de firmele de transport colete și care sunt partenere ale Allpacka.ro sunt completate de servicii de curierat internațional, de curierat național și de curierat rapid. Allpacka oferă detalii și informații importante despre fiecare din aceste genuri de servicii de transport.

Cum să fii sigur că pachetul este gata de transportare?

Dacă este prima ocazie când trimiți un colet, un pachet sau un palet, nu trebuie decât să răsfoiești site-ul Allpacka și vei găsi toate informațiile necesare.

Sfaturi practice privind pregătirea coletului înaintea predării către diferiții transportatori de marfă și curieri:

  • Pachetul tău va fi transportat alături de alte colete și poate fi supus la diferite lovituri și ciocniri
  • Asigură-te că produsele din pachet nu se pot deplasa în interiorul ambalajului. Umple toate spațiile goale.
  • Nu trebuie să faci economii legate de materialele de ambalare, pentru a asigura siguranța produselor din pachet.
  • Nu te grăbi în timpul procesului de ambalare.
  • Folosește bandă adezivă rezistentă și lată. Utilizează banda pentru a proteja și colțurile cutiei.
  • Utilizează o cutie din carton gros, cu o bună rezistență. Nu utiliza cutii uzate sau deteriorate.
  • Nu folosi șnur sau sfoară pentru a lega cutia pe exterior. Aceasta trebuie sigilată doar cu bandă adezivă.

Ca să fii sigur că nu ai uitat ceva important privind ambalarea, poți arunca o privire și aici, iar dacă dorești să trimiți ceva peste hotare nu uita să verifici și punctul cu sfaturi pentru livrări internaționale (ultimul pe lista de întrebări frecvente de aici).

Înapoi la blog »

Cele mai recente articole

blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet