Blog

Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole

Avantajele utilizării curierului pentru trimiterea coletelor

Informații esențiale necesare pentru alegerea curierului

Alegerea bună poate fi făcută numai dacă știm ce alegem! Allpacka.ro oferă o mulțime de soluții pentru a trimite colete în țară sau străinătate. Ca să putem decide care din ele ne este mai favorabilă, care sunt beneficiile, avantajele și eventual dezavantajele lor, trebuie să cunoaștem câteva detalii. Rândurile de mai jos oferă câteva informații esențiale pentru a înțelege ce este un curier, ce face el și de ce este importantă alegerea curierului.

Ce înseamnă serviciul de curierat?

Serviciul de curierat se referă la serviciul de colectare și livrare rapidă, eventual delivrare de la ușă-la-ușă, a bunurilor sau documentelor. În funcție de destinație, acesta poate fi local sau internațional. O companie care oferă astfel de servicii de livrare se numește companie de curierat. O firmă de curierat angajează persoane pentru a-și presta serviciile. O astfel de persoană angajată de compania de servicii de curierat se numește curier. Pentru livrare curierii pot utiliza mijloace de transport proprii, private sau publice. Sunt incluse și servicii de livrare expresă, care pot însemna, de exemplu, preluarea la cerere sau livrarea la termen definit.

Cine este curierul?

Curierul este o persoană responsabilă pentru schimbul sau livrarea în condiții de siguranță a unor obiecte între două sau mai multe părți. Compania de curierat percepe o taxă proporțională cu greutatea bunului sau cu urgența livrării bunului, ori cu ambele, din partea părții care utilizează serviciile de curierat.

Care sunt beneficiile alegerii unui serviciu de curierat?

Serviciile de curierat se deosebesc de poșta obișnuită și de alte moduri de livrare prin viteza și siguranța livrării, caracteristicile de urmărire, etc. Serviciile de curierat uneori pot fi mai costisitoare față de alte moduri de servicii poștale. De obicei, sunt utilizate când una dintre caracteristicile de mai jos este importantă pentru utilizatorul serviciului.

Există multe moduri prin care un serviciu de curierat poate fi benefic pentru o afacere, de la livrare rapidă la conexiuni globale. Clienților nu le place să aștepte pachetul mult timp, așa că o expediere și o livrare eficiente sunt esențiale.

Demn de încredere

Majoritatea serviciilor de curierat sunt de încredere. Totuși, este bine să verificăm comentariile referitoare la ele și să apelăm la companii renumite. La fel cum noi ne bazăm pe curier pentru a livra coletele, curierul se bazează pe satisfacția clienților. Dincolo de greșelile și neajunsurile ocazionale ale curierului, serviciile de curierat vă scapă de grija și stresul livrării și face clienții mulțumiți.

Preț

Adesea, serviciile de curierat oferă soluții rentabile pentru a trimite colete, la care contribuie concurența în domeniu. Serviciile de curierat au un rol cheie în special dacă expeditorul este un magazin online sau este vorba de acorduri contractuale. Acestea pot fi mai ieftine pentru contracte pe termen lung sau servicii repetate. În acest fel, companiile de curierat își păstrează clienții, iar clientul își trimite coletele la un preț bun.

Urmărire colet

Tehnologia devine tot mai avansată și mai interconectată. Astfel, și serviciile de trimitere de colete și pachete prin curierat oferă o mare siguranță datorită posibilității de urmărire a coletelor. Atât expeditorul, fie el magazin online sau de alt fel, cât și destinatarul care au apelat la serviciile curierului, poate urmări unde se află coletul. Cum? Prin serviciul de urmărire a coletelor trimise prin curierat. Acesta permite destinatarilor și expeditorilor să știe când trebuie să aștepte pachetul și îi ține la curent, cu orice reținere sau întârziere.

Servicii competitive

Serviciile de curierat prin care putem trimite coletele au evoluat foarte mult într-un timp scurt. În urmă cu câțiva ani clienții curierului primeau termene de livrare aproximative. Acum ei primesc termene în interval de câteva ore și livrare în aceeași zi, ba chiar pot urmări livrarea pe hartă. În mod similar, dacă destinatarul nu putea fi găsit la prima încercare de livrare, nu putea decât spera să fie căutat din nou. Acum, dacă între momentul expedierii și livrării au survenit modificări importante, clienții sunt informați. Pot modifica sau adăuga instrucțiuni de livrare și noi locații de livrare.

Globalizare

Livrarea internațională a devenit mai ușor de realizat datorită serviciilor de curierat. Trimiterile poștale pot călători peste țări și mări în numai câteva zile. Se facilitează astfel accesul întreprinderilor locale pe piețele globale.

Cum să alegem un curier?

Accesați pagina Allpacka.ro pentru calcularea prețului de expediere al curierului. Introduceți detaliile coletului de expediat și selectați curierul preferat. Alegeți o asigurare suplimentară de despăgubire, dacă este necesar. Plătiți online prin card de credit, card de debit sau transfer bancar. Eticheta pentru colet va fi trimisă prin e-mail pentru a fi imprimată și aplicată pe colet.

Allpacka.ro pune la dispoziție mai multe firme de curierat intern și internațional. Expeditorul poate decide cu care din ele își va trimite coletele. Alegerea este simplă, în același mod pentru fiecare comandă, prin intermediul unei interfețe plăcute și ușor de utilizat.

Ce servicii de curierat oferă Allpacka.ro?

Prin prestatorii de servicii de curierat Allpacka.ro oferă o gamă largă de servicii de curierat pentru a trimite colete oriunde în țară sau străinătate. Ne mândrim cu faptul că oferim servicii de curierat flexibile și convenabile, pentru orice magazin online sau persoană fizică.

Serviciile fiecărui curier disponibil la Allpacka.ro permit livrarea chiar și a doua zi, în funcție de posibilități. Indiferent dacă expeditorul trimite coletele pentru uz personal sau în scop de afaceri, serviciile noastre de curierat oferă un raport calitate-preț fantastic.

Pe teritoriul României ofertele Allpacka.ro au în vedere tarife fixe. Nu există alte costuri ascunse, nu contează adresa de colectare și de livrare. Suprataxele pentru kilometri suplimentari, taxa de combustibil, taxa de drum și alte taxe pot fi uitate. Prețul afișat imediat după introducerea greutății coletului este prețul final care trebuie plătit.

Înapoi la blog »

Cele mai recente articole

blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet