Blog

Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole

Cum poți ambala corect și trimite cărți prin curier?

Vrei să trimiți cărți cuiva drag? Nimic nu poate fi mai simplu! E de ajuns un plic pe mărimea volumului și gata, suni curierul!

565645665

Totuși lucrurile nu sunt așa de ușoare precum par. Dacă vinzi cărți online, participi la un schimb de cărți în cadrul unui grup de lectură sau trimiți un volum drept un cadou, trebuie să te asiguri că ambalezi corect şi trimiți în siguranță pachetul. Graba şi neatenția te pot costa, în aceste cazuri, timp şi bani.

Iată câţiva paşi simpli prin care poţi fi sigur că nu vor fi incidente și coletul ajunge la destinație intact. În funcție de tipul de carte trimis, trebuie să alegi un mod de ambalare corespunzător. O carte obișnuită, cu copertele subțiri, poate încăpea ușor într-un plic întărit cu folie cu bule. Interiorul căptușit va proteja cartea în timpul tranzitului şi poate eficientiza livrarea, datorită dimensiunilor reduse care fac ca plicul să încapă şi într-o cutie poştală.

Materiale necesare :

1-blog-ro 2-blog-ro 3-blog-ro 4-blog-ro

În cazul unei cărți cu coperte duble, un plic simplu nu este suficient. În timpul transportului, din cauza manevrărilor multiple, copertele subțiri de deasupra pot aluneca şi se pot rupe.  Pentru acest tip de cărţi, îţi recomandăm plicurile cu bule, cu deschidere laterală, care te ajută să fixezi cartea mai bine.

5-blog-ro

Cărţile mari, cartonate, cum ar fi enciclopediile, dicţionarele sau cărţile de bucate, necesită un tratament special. Încearcă să găseşti o cutie de carton cât mai mică, pe dimensiunile cărţii. O cutie mică nu doar scade costurile transportului, ci şi asigură o închidere etanşă şi o protecţie sporită. Totuşi, în cazul în care cutia este mai mare decât cartea, trebuie să protejezi suplimentar volumul.  În primul rând, împachetează-l în hârtie, întărită cu scotch sau cu bandă adezivă, pentru ca să nu se deschidă şi paginile să se rupă . Apoi, pune cartea împachetată pe fundul cutiei şi adaugă folie cu bule, bucăţi de ziar sau polistiren, pentru a umple spațiul gol şi pentru a evita deplasarea ei în interiorul coletului. La final, securizează coletul cu o bandă adezivă puternică, atât acolo unde se închide, cât şi la colțuri.

Același principiu de ambalare se aplică şi în cazul cărților foarte vechi, cu pagini delicate, care necesită atenție suplimentară. Să nu uiți să menționezi “Fragil” pe pachetul final, pentru un plus de grijă din partea personalului.

Apoi sună-ne! De restul ne ocupăm noi!

Înapoi la blog »

Cele mai recente articole

blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet