Informații importante COVID-19 și program 1 Iunie & Rusalii!

PROGRAM 1 Iunie (Ziua Copilului)

  • zi liberă nelucrătoare 1 iunie – luni (Ziua Copilului)
  • coletele preluate vineri – 29 mai vor fi livrate începând cu ziua de marți – 2 iunie.

PROGRAM 7-8 Iunie (Rusaliile)

  • zi liberă nelucrătoare 8 iunie – luni (A doua zi de Rusalii)
  • coletele preluate vineri – 5 iunie vor fi livrate începând cu ziua de marți – 9 iunie.

INFORMAȚII COVID-19

Dorim să te informăm că prin partenerii noștri (GLS, DPD, UPS, DHL, SameDay, FAN Courier, Urgent Cargus) continuă să funcționeze livrarea neîntreruptă a coletelor în România și în aproape toate celelalate țări.

Conform datelor din fiecare țară, restricțiile pentru anumite zone nu afectează în mod semnificativ transportul de mărfuri și colete. Totuși, din cauza verificărilor și noilor formalități la frontiere, capacității reduse de transport aerian și rutier de pe piață, reglementărilor locale de protecție și măsurilor de carantină, a volumului mare de expediții în această periodă, poate exista un impact asupra timpilor de tranzit. Aceștia pot fi mai mari decât cei afișați inițial. Astfel te rugăm să iei în considerare anumite întârzieri la preluarea și livrarea coletelor. Partenerii noștri iau toate măsurile de precauție pentru a proteja sănătatea angajaților și clienților lor (expeditori, destinatari). De asemenea, livrează pachete cu respectarea maximă a regulilor impuse prin lege.

Având în vedere situația actuală, echipa Allpacka.ro lucrează de acasă, dar operațiunile decurg lin.

Informațiile de mai jos sunt actualizate constant, suntem în contact permanent cu partenerii noștri pentru a afla cele mai noi știri.

 Precizăm că este foarte important să te informezi corect înainte de a trimite colete în toate ţările afectate de COVID. În interiorul anumitor țări, unele livrări nu sunt posibile din cauza restricțiilor impuse de autorităților locale, închiderea magazinelor și activităților economice etc. În cazul livrării coletelor de export, din România către alte țări, este responsabilitatea expeditorului de a NU expedia colete către coduri poștale care sunt sub restricții teritoriale sau care în prezent sunt excluse de la transport. În cazul în care se înregistrează asemenea trimiteri, costurile tur-retur ale coletelor vor fi suportate de expeditor.

 

DPD

DPD – În unele țări / regiuni, preluarea și livrarea de pachete sunt supuse reglementărilor locale în continuă schimbare. În funcție de locație, acesta poate să eșueze sau să apară cu o întârziere semnificativă. În general, sistemele DPD sunt configurate pentru a nu permite emiterea etichetelor de transport în cazul localităților aflate în carantină. În toate cazurile, dacă acest lucru se întâmplă fără voia Allpacka sau DPD, costurile tur-retur ale coletelor vor fi suportate de expeditor.

GLS

GLS- Pandemia de COVID-19 poate determina întârzâieri în livrări în toate ţările afectate, însă se vor depune toate eforturile pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime.

Informaţii actualizate zilnic, cu privire la zonele inchise, asa-numitele zone roșii, pot fi gasite aici:https://gls-group.eu/EU/en/information-about-corona-virus

GLS Franţa lucrează şi livrează cu oarecare întârziere în toate regiunile şi provinciile, cu excepţia codurilor din linkul actualizat cu localităţi şi coduri poștale de mai jos zone blocate

Dacă se iniţiază comenzi de ridicare sau se trimit colete in aceste zone, se vor anula iar coletele se vor returna. Costurile tur-retur ale coletelor vor fi suportate de expeditor.

Începând cu data de 03.04.2020, nu se vor mai transporta sau iniţia comenzi de ridicare pentru colete cu greutate mai mare de 30 Kg , iar coletele care vor depăşi această greutate, vor fi returnate.

UPS

UPS – are program obișnuit și deservește clienții normal de luni până vineri, în mare parte a regiunilor Europene și din afara Europei. Circumstanțele actuale pot cauza totuși întârzieri de tranzit.

Pentru tările europene găsești aici informații actualizate despre restrictiile locale pentru serviciile UPS.

Pentru restricțiile ce vizeaza expedițiile UPS la nivel mondial te rugăm să consulți documentul următor- Actualizare UPS 

Dacă se iniţiază comenzi de ridicare sau se trimit colete în aceste zone sau către destinatari care nu pot recepționa pachete,  coletele se vor returna.  Costurile tur-retur ale coletelor vor fi suportate de expeditor.

DHL

DHL Express va continua să facă ajustările necesare pentru a asigura că rămâne un partener de încredere. Pentru a fi la curent cu operațiunile DHL în țările afectate, vei găsi în link-ul de mai jos cea mai recentă actualizare DHL:

https://www.simplydhl.com/covid-19updates

Dacă se iniţiază comenzi de ridicare sau se trimit colete în aceste zone sau către destinatari care nu pot recepționa pachete,  coletele se vor returna.  Costurile tur-retur ale coletelor vor fi suportate de expeditor.

LIVRĂRI NAȚIONALE

În România se fac livrări în toate zonele, inclusiv în orașele aflate în carantină.  O nouă modalitate de livrare a fost pusă la punct recent de toate companiile de curierat partenere, care permite  livrarea fără contact direct între curieri și destinatari.  Soluția folosește tehnologia mobilă și permite livrarea coletelor către destinatari fără schimb de documente, hârtii sau semnătură fizică de primire.

 

În prezent nu suntem conștienți de alte restricții.

Asteptam comenzile tale și îți stăm la dispoziție pentru alte informații.

Sărbători Pascale Fericite!

Echipa Allpacka.ro