Blog

Informații importante | Informații importante, sfaturi și recomandări utile | Parteneri| Articole

Colectarea, transportul și livrarea de colete internaționale

Cu serviciul de colete internaționale poți trimite colete și pachete în întreaga lume, la prețuri foarte avantajoase, în mod prioritar sau neprioritar.

Transportul de colete internaționale are loc numai în zile lucrătoare și, în conformitate cu prevederile în vigoare, coletele pot conține bunuri cu sau fără valoare comercială și nu trebuie să conțină alte trimiteri poștale (corespondență, bani .ș.a.m.d.).

Colete internaționale

În ce constă transportul și livrarea de colete internaționale?

Coletele internaționale sunt trimise prin curierat internațional, care este un serviciu ce presupune colectarea, sortarea, transportul și livrarea de plicuri și colete cu o greutate de obicei de până la 31 kg, în și din majoritatea statelor Europei, nu numai pe cale rutieră.

Care este călătoria tipică făcută de un colet?

Când apelezi la serviciile Allapcka.ro poți opta, în funcție și de posibilitățile oferite de partenerii noștri, ca firma ce oferă servicii de curierat să efectueze colectarea pachetului chiar de la ușa ta, sau pentru a-l duce tu însuți la punctul de colectare/predare cel mai apropiat.

După colectare, coletele ajung în centre de sortare unde sunt sortate după destinație, regimul de prioritate și metoda de transport.

Transportul propriu-zis este efectuat pe cale rutieră, aeriană sau maritimă. Mijlocul utilizat în cazul transporturilor rutiere aparține de obicei companiei de curierat. O parte a trimiterilor de colete are loc pe cale aeriană și maritimă.

În continuare, coletul este livrat la ușa destinatarului, sau într-un punct de ridicare/livrare de unde destinatarul îl preia când are timp, chiar și în afara zilelor lucrătoare.

Colectarea și livrarea ușă-la-ușă (door-to-door) sunt efectuate numai în zile lucrătoare.

Tarifele serviciilor sunt menționate în fiecare caz și pentru fiecare partener în parte.

Cât timp durează livrarea?

Serviciul de coletărie prestat persoanelor fizice implică strădania unei livrări cât mai rapide. Știm că dorești ca pachetele destinate celor dragi să fie livrate cat mai repede, așa că facem în mod constant tot posibilul să ajungă cât mai rapid în localitatea de destinație.

De obicei, durata livrării este de:

2-5 zile lucrătoare pentru coletele trimise la destinații europene

3-10 zile lucrătoare pentru coletele trimise la destinații internaționale din afara UE.

Care sunt avantajele alegerii unei companii de curierat în locul serviciilor poștei locale?

Când e vorba de servicii poștale Allpacka îți oferă prețuri chiar și cu 48% mai mici față de cele ale serviciilor poștale obișnuite, calculate pe baza celui mai mic tarif disponibil. Mai mult, de obicei partenerii noștri oferă servicii de relații cu clienții mai bune, departamente dedicate cu personal specializat în transporturi internaționale, o calitate mai bună și o siguranță mai mare a serviciilor în special datorită diferitelor feluri de asigurări pentru colete.

Cum să alegi între diferitele tipuri de servicii de livrări?

Sigur că prețul redus are întâietate, dar acesta este și în funcție de alți factori, cum sunt greutatea, distanța la care trebuie efectuată livrarea și mărimea plicului sau coletului. În privința dimensiunilor, deși limitele variază în mare măsură de la o companie la alta, se poate spune că în general coletele e bine să nu fie mai mari de 50 cm x 70 cm x 120 cm și plicurile pentru documente să fie de format A4.

Există taxe speciale pentru coletele trimise din România?

Dacă e vorba de taxele serviciilor poștale, atunci întâlnim o listă lungă de o poștă cu tot felul de tarife pe care să le tot aduni și socotești. Allpacka.ro oferă însă soluții mai simple, integrate, fără nici o taxă specială când trimiți colete din România în Europa. Coletele expediate în afara UE, de exemplu în Asia sau SUA, pot fi supuse accizelor și TVA-ului local când sosesc în țara de destinație. În astfel de cazuri taxele vamale vor fi facturate destinatarului coletului, iar acesta va fi eliberat din vamă numai după plata taxelor.

O mențiune separată merită serviciul de valoare declarată, a cărui particularitate constă în asigurarea unei trimiteri poștale împotriva pierderii, furtului, deteriorării totale sau parțiale, pentru o sumă egală cu valoarea declarată de expeditor. În cazul trimiterilor poștale internaționale valoarea minimă declarată la Poștă este de 44,5 DST (DST este moneda virtuală a FMI, cu o valoare medie de cam 5,7 lei), iar valoarea maximă declarată este de 4000 DST. Partenerii Allpacka oferă însă și multe alte soluții, care de care mai atractive, așa cum te poți convinge pe pagina referitoare la asigurarea coletelor.

Ce trebuie știut despre procedurile vamale și cum să ne pregătim pentru ele?

Dacă expediem în și din țările membre ale UE, nu avem treabă cu vama. Pentru țările din afara UE însă, din data de 1 IULIE 2021 trebuie îndeplinite formalități vamale pentru orice valoare declarată în proforma/factura de export. Nu fac excepție nici trimiterile poștale declarate cu valoare sub 10 euro, trimise precum cadou, mostră, reparație, retur marfă, etc.

Allpacka permite urmărirea coletelor internaționale?

Sigur că da. Din momentul colectării și până în momentul livrării coletului tău, ai posibilitatea să îl urmărești pe tot traseul său, prin funcția de urmărire pusă la dispoziție de partenerii noștri. Cu un simplu clic pe linkul corespunzător al companiei de curierat care a colectat pachetul, introduci numărul AWB și poți urmări coletul online.

De ce e bine să alegi Allpacka.ro pentru livrările de colete internaționale?

Pentru că activând în sfera serviciului universal Allpacka.ro îți face viața mai simplă și mai ușoară. Îți oferă o sumedenie de companii mici și mari de curierat din care să alegi, cu o mare varietate de servicii și soluții.

Iată numai câțiva din partenerii noștri mai importanți, care livrează în Europa și în lume:

Fan-Courier livrează colete  în majoritatea țărilor europene! Are 138 de filiale și peste 4288 de vehicule.  Prin serviciul pentru colete mici, oferă tarife foarte bune pentru trimiterile de maxim 5 kg.

Urgent-Cargus transportă colete și marfă în 9.000 de localități din România, dar oferă și servicii internaționale. Cu 2.100 de mașini de curierat, 200 de camioane, 2.100 de curieri și 110 angajați la serviciul de relații cu clienții, oferă servicii atât persoanelor fizice cât și companiilor.

Gebrüder Weiss din Austria are o istorie de peste 500 de ani. Mai are și 7.400 de angajați, 170 de sedii în toată lumea și o cifră de afaceri netă de 1,77 miliarde de euro. Allpacka.ro oferă cele mai bune servicii de transport paleți ale firmei Gebrüder Weiss.

DHL Express are aproape 400.000 de angajați și în 2020 a livrat în jur de 1.614.000.000 de colete. Acceptă colete cu o greutate maximă de 70 kg și paleți de 1000 kg.

GLS este alegerea preferată pentru expedierea unui singur colet sub 31.5 kg. Activează în 40 de țări, dispune de 28.000 de utilitare și 4.000 de camioane pentru distanțe mari.

DPD dispune de 97.000 de experți în domeniul livrărilor. Greutatea maximă pentru colete internaționale: 31 kg. Are și o rețea de puncte de colectare și predare a coletelor, care o face să nu fie legată de zile lucrătoare și un orar de funcționare.

UPS transportă colete și marfă în peste 220 de țări. Are mai bine de 119.000 de vehicule și poate livra în 24 de ore în mai multe zone din Europa. Cu avionul trimite colete la peste 800 de destinații din toată lumea. Greutatea maximă pentru colete internaționale este de 70 kg. Pentru o valoare declarată sub 100$ acordă asigurare gratuită.

Înapoi la blog »

Cele mai recente articole

blog-image-5

Calculează prețul și trimite-ți pachetul online acum!

Expediere colet